IMA Abacus Mental Arithmetic, Kids Learning, Children Learning, IMA Academic, Sensory, Programmes, Foundation, Education, Creative Thinking, IMA, Abacus, Mental Arithmetic, Centre, Franchise, Learning Centre, Children Learning Centre, Enrichment Centre, Mental Arithmetic Learning Malaysia, Abacus Learning Malaysia IMA Abacus Mental Arithmetic, Kids Learning, Children Learning, IMA Academic, Sensory, Programmes, Foundation, Education, Creative Thinking, IMA, Abacus, Mental Arithmetic, Centre, Franchise, Learning Centre, Children Learning Centre, Enrichment Centre, Mental Arithmetic Learning Malaysia, Abacus Learning Malaysia
Pengenalan Francais IMA Maklumat Francais IMA
Tutup  X

Pengenalan Francais IMA

 

Konsep francais meliputi aturan yang terdiri daripada pemilik produk, perkhidmatan, sistem, serta nama dengan pertukaran dengan beberapa jenis pembayaran. Ia boleh berbentuk dalam beberpaa kategori:

Pengedaran / Pengedar

Ini pada dasarnya hanya lesen untuk mengedarkan produk. Pemberi lesen memberikan lesen kepada pemegang lesen.

 

Agensi–Agensi

Di sini, ejen menjual produk bagi pihak pembekal untuk mendapatkan komisen. Semua francaisi dan tenaga pengajar IMA sentiasa meningkatkan teknik ajaran, menwujudkan satu persekitaran pembelajaran yang kondusif serta menerapkan teknik pengajaran hidup yang baik. Tujuan utama adalah untuk menanam minat terhdapa pelajaran serta menajamkan kapasiti reaksi untuk mengaktifkan potensi rangsangan mereka. Selama beberapa tahun pelaksanaan program IMA ini, Kami telah melatih banyak murid yang cemerlang. Mereka ini bukan sahaja mempamerkan prestasi cemerlang dalam kejohanan peringkat antarabangsa serta kebangsaan tetapi juga menerima pengiktirafan daripada Perdana Menteri dan Ketua Pengarah Kementerian Pendidikan. Demi Untuk meningkatkan kaedah pengiraan dengan sempoa dan mental-aritmetik, ia membolehkan kebanyakan pelajar berpeluang dalam mempelajarinya untuk meningkatkan IQ mereka (Intelligence Quotient). Kami akan menwujudkan kelas bagi anak-anak yang berumur dalam lingkungan 3-12 tahun Secara ringkasannya, sebagai sebuah Pusat Mental Arikmetik yang profesional, kami mengejar kualiti pengajaran yang tinggi daripada masyarakat. Dengan adanya latihan dan konsultansi profesional, anak-anak semua sudah tentunya dapat menunjukkan prestasi yang cemerlang dalam pengiraan mereka.

 

Peluang Francais IMA

IMA mempunyai satu sistem sokongan yang legkap serta komprehensif untuk membantu francaisi kami dalam membangunkan program pendidikan yang baik. Semua tenaga pengajar IMA terdiri daripada mereka yang berkualiti tinggi dalam bidan pendidikan, teknologi, kewangan, serta pengurusan. Mereka semua bersedia membimbing anda menuju jalan kejayaan. IMA bukan sahaja merupakan sebuah perniagaan tetapi juga telah lama berkecimpung dalam sektor pendidikan semua. Tenaga pengajar semua ini adalah hasil daripada sistem sokongan IMA yang telah menyediakan konsultansi yang baik.

Selepas menyertai IMA, semua francais dikehendaki untuk menghadiri latihan yang komprehensif serta intensif. Dalam latihan ini, anda akan menjadi lebih memahami produk, perkhidmatan, pemasaran dan pelaksanaan strategi bagi setiap komponen perniagaan IMA. Daripada perancangan perniagaan ke harga serta kakitangan, francais akan memperolehi ilmu yang diperlukan untuk membina perniagaan IMA anda.

Melalui latihan insentif, francais akan menerima konsultansi dan sokongan semasa pelancaran dan juga pembangunan yang berterusan perniagaan anda. Mesyuarat francais serantau yang diadakan berkala dan juga Kovensyen tahunan antarabangsa juga akan mendedahkan mereka dengan perniagaan pendidikan dan peluang dalam rangkaian dengan rakan-rakan di serata dunia.

IMA juga akan bekerja rapat dengan semua francais bagi membantu mereka menubuhkan pusat IMA mereka di lokasi yang paling strategik. Dengan pengalaman yang kami ada, francais akan dapat menubuhkan dan memulakan operasi perniagaan mereka dengan efisien serta efektif.

Promosi yang dijalankan IMA di serata dunia merupakan salah satu cara untuk mengembangkan pernigaan francais IMA. Selain itu, IMA juga mempromosikan pernigaan melalui penyelidikkan, risalah, televisyen, komersial radio serta emel secara langsung.

IMA akan terus melabur dalam produk, program dan juga sistem yang memenuhi keperluan teknologi pendidikan hari ini dan pada masa hadapan. Dengan perkembangan rangkaian sistem sokongan francais IMA, Kami akan terus mengekalkan tahap pendidikan abakus dan mental arikmetik dunia.

Kebaikkan Mejadi Francais IMA / Akses Modal

Ini dapat diatasi kerana bank perdagangan dan syarikat pembangunan menyedari profil risiko francais yang lebih rendah dan seterusnya lebih suka membiayai francaisi. Pemodal tahu bahawa mereka mempunyai "jaring keselamatan" di francais yang telah diuji dan diperbaiki dalam sistem francais.

Pengalaman Francais IMA

Pakej francais IMA mengandungi pengalaman selama beberapa tahun dan teknik yang diiktiraf. Ini telah dapat menghapuskan banyak masalah permulaan dan juga mampu untuk membolehkan seseorang yang mempunyai pengalaman terhad ataupun langsung tidak mempunyai pengalaman dalam sektor pendidikan ini.

 

Latihan Profesional IMA

Francaisor menyediakan latihan-latihan kepada francais IMA yang baru. In adalah untuk membantu francais bersedia semua aspek perniagaan ini. Teknik ini terdapat di setiap peringkat bermula daripada latihan pengurusan, promosi, penyampaian dna juga latihan kepada pekerja di semua peringkat. Ini membawa kebaikkan kepada individu yang tidak mempunyai pengalaman, ilmu dan teknik dalam Mental Arikmetik. Selepas permohonan disahkan, menandatangani perjanjian francais dan pembelian francais anda, staf akan melalui satu program latihan yang intensif. Semasa latihan, semua aspek syarikat seperti program komputer, keunikkan syarikat, peraturan serta pemasaran akan dibincang secara lanjut.

 

Tahap

IMA menyediakan francais dengan bantuan beterusan daripada segi hubungan perniagaan. Tambahan pula, francaisor juga dalam kedudukan untuk menyediakan penyelidikan dan pembangunan berterusan untuk menyumbang kepada produk dan perkhidmatan baru.

 

Sinergi Perniagaan IMA

Membeli francais membawa maksud menjadi sebahagian daripada keluarga dimana semua ahli-ahlinya bekerja bersama-sama unutk kebaikkan semua. Semua francais menyumbang dan berkongsi kebaikkan francais.

Memelihara dan menegakkan prosedur operasi dan standard kualiti yang jelas. Menyumbang untuk berkembang melalui maklum balas, promosi, penyelidikan dan pengembangan.

Sebab Kejayaan Di IMA

 • Konsep yang terbukti.
 • Bimbingan yang bertahan sepanjang temph perjanjian francais.
 • Risiko yang lebih rendah dan Kekerapan kegagalan yang rendah.
 • Bukan menjadi tuan/hamba tetapi hubungan perniagaan.

Siapa Boleh Menjadi Francais IMA Ataupun Master Francais ?

 • Individu yang berminat untuk menubuhkan pusat pendidikan dengan nilai pelaburan yang rendah serta pulangan yang tinggi.
 • Sesiapa yang mempunyai skil keusahawanan, pencapaian orientasi, keupayaan pengurusan, operasi dan pemasaran di kawasan tempatan, menyukai kank-kanak, minat untuk mendidik masa depan remaja.
 • Pekerjaan merupakan cabaran, mental, kewangan yang sangat berbaloi dan juga membantu mencongak kerjaya yang mempunyai potensi yang besar untuk diri anda.
 • Individu yang ingin melihat golongan belia untuk berjaya.
 • Individu yang berminat dalam bidang pemasaran dan perniagaan besar.
 • Individu yang berminat untuk membantu para ibu-bapa untuk mendidik anak-anak.
 • Individu yang ingin bergelar usahawan.
 • Individu yang ingin membina masa depan negara.
 • Individu yang ingin menjadi bos sendiri.
 • Individu yang sukakan cabaran.
 • Suri rumah yang berpendidikan tetapi ingin menjana pendapatan yang lumayan dan pada masa sama juga ingin menjaga keluarga.
 • Suami baik yang mahu membina kerjaya yang baik untuk isteri tersayang.

 

Siapa Yang Boleh Menjadi Tenaga Pengajar Program IMA ?

 • Individu yang sekurang-kurangnya mempunyai tahap pendidikan sekolah menengah.
 • Individu yang menyukai anak-anak dan keupayaan pembelajaran untuk terus mengemas kini penyeldikan dan inovatif metodologi seseorang.
 • Individu yang mempunyai minat untuk mengajar dan melatih kanak-kanak.
 • Individu yang minat untuk belajar dan mencabar diri sendiri.
 • Individu yang mempunyai kerja sambilan.
 • Individu yang menikmati pencapian.

 

Prosedur Permohonan Francais IMA

 • CMendapatkan borang permohonan.
 • Memilih lokasi / Pengesahan daripada ibu pejabat.
 • Kaji dan sahkan bajet anggaran.
 • Menerima permohonan / Menandatangani perjanjian.
 • Membayar yuran francais.
 • Melatih tenaga pengajar program IMA.
 • Menyediakan laporan / Mengadakan perbincangan.
 • Menjalankan perniagaan / Memulakan perniagaan.